Om os

Jeg er begyndt at designe praktisk termotøj til mænd og kvinder, fordi jeg til daglig er fisker og jeg fryser meget i vinterperioden. 

Tøj til fiskere er stift og tungt og det er nærmest umuligt at bevæge sig rundt og udføre sit arbejde. Jeg har særlig brug for letvægts termotøj til indenunder det tunge gummitøj, jeg har lagt særlig vægt på hurtigtørrende tøj med god bevægelsesfrihed. Arbejdet på havet er blevet meget lettere efter jeg bruger termobukserne på havet.

Skagerrak Skarreklit Termobukserne er også lavet til at bruge som yderste lag og er derfor velegnet til daglig brug. Jeg har et par til brug på havet og et par som jeg bruger næsten daglig til alt hele vinteren. Jeg valgte en tynd thinsulate for at kunne bruge bukserne både ude og inde, så behøver man ikke skifte hvis man kommer ude fra kulden og går ind i varmen. Temperaturinterval er fra +18 grader til -10 grader.

Jeg oplever faktisk på en mild vinterdag behøver jeg kun en tyk sweatshirt når jeg har termobukser på, for hvis jeg kan holde benene varme, så kan jeg også meget nemmere holde overkroppen varm.

Fiskere

I livet som kystfisker ved Thorupstrand handler det om at komme først til de gode fiskepladser og om overlevelse. Fanger vi ikke noget, så overlever vi heller ikke erhvervet. De gamle træbåde kræver meget vedligehold og jo ældre de bliver jo flere problemer skal der kostes på. Vi kan risikere at der ikke er havvejr i 3 uger og derved har vi ingen indtægt, men vi kan også risikere at der er havvejr i flere uger i træk, så får vi til gengæld ikke sovet ret meget. Vi bliver hele tiden udsat for mentalt pres fordi vi aldrig kender vores arbejdstider og indtægt, vi ved aldrig hvornår vi har fri, så vi kan ikke planlægge.  Derfor er det perfekt at have en webshop som et ekstra job, så kan jeg sende ordrer når jeg har fri fra havet 🙂

Ultraløb

Jeg har en passion for ultraløb, og lige som i livet som fisker, så handler ultraløb også om udholdenhed, om at komme først og nå længst. Jeg har gennem tiden vænnet mig til livets forhindringer og at man ikke får noget forærende og at man selv skal kæmpe for at nå sine mål. Man kan blot hjælpe sig selv ved at være velforberedt og minimere eller fjerne forhindringer i tide. En af forhindringerne kan være at tøjet gnaver efter tusindvis af skridt hver dag, så jeg har endvidere lagt vægt på at termobukserne sidder perfekt uden syninger der gnaver huller i huden.

Ultra lange løbedistancer kræver særlig mental forberedelse og udholdenhed. Jeg er bedst til multidagsløb som skal koordineres bedst muligt med mad og søvn. Jeg har Nordisk/Skandinavisk rekord i 6 dages løb for kvinder som pt er 741.112 km. Træningsturene har feks været 5 primitive døgn med løbevogn fra Tranum til Tyskland, en tur på ca 300 km. Jeg medbringer telt og sovepose og det nødvendige løbetøj. På disse ture har jeg også brug for komfortabel letvægts termotøj fordi kroppen fryser når man er træt efter en lang dag i løbeskoene.

Hvorfor krabben som symbol

Vi er fascineret af taskekrabbens styrke og kamp for overlevelse, på havbunden kæmper de imod hinanden for at få mad. De kan med deres kraftige klør klippe en arm af hinanden, men de er så praktisk indrettet at armen med tiden vokser ud igen.

 

Scroll to Top
Scroll til toppen